на живо

ЦСКА разпиля китайците на Капело с 8:0 (ВИДЕО)

Кирил Десподов с хеттрик

cska.bg

ЦСКА стартира с разгромна победа в контролите от втория подготвителен лагер в Марбея, Испания. "Червените" надиграха с 8:0 китайския "Цзянсу Сунин", воден от легендарния италиански специалист Фабио Капело.

Отборът на Стамен Белчев влезе значително по-мотивирано и концентрирано в мача, а над всички бе тандемът в атаката Фернандо Каранга - Кирил Десподов.

Каранга, който закъсня за старта на подготовката и предизвика сериозни полемики, започна като титуляр и демонстрира отлична форма, като взе участие и в трите гола за "армейците" преди почивката. Кирил Десподов пък се отличи с хеттрик.

Десподов откри резултата в 17-а минута от фаул, отсъден за нарушение срещу Каранга. В 36-а минута бразилецът удвои преднината на ЦСКА след груба грешка на стража на китайския отбор. 

Голмайсторът на "червените" изработи и третото попадение, като асистира на новото попълнение Роланд Алберг, който останал сам срещу вратаря, не сбърка за 3:0.

В средата на второто полувреме Десподов вкара два бързи гола, с които оформи хеттрика си. В 65-а минута нападателят бе фаулиран в наказателното поле и сам реализира отсъдения 11-метров наказателен удар, а три минути по-късно отбеляза третия си гол с глава. 

В последните минути "червените" вкараха още три попадения и дооформиха разгрома за тима на Капело. Шест минути преди края юношата Радослав Живков се разписа, а в последните две минути паднаха още две попадения, дело на Стойчо Атанасов и Станислав Манолев от дузпа.