на живо

ЦСКА с грешна стъпка в борбата за титлата

"Червените" пропуснаха дузпа и не победиха Марек

БГНЕС

ЦСКА изненадващо не успя да спечели мача си от 17-тия кръг на футболното първенство като гост на Марек. Двубоят на митичния стадион "Бончук" завърши 0:0, а "червените" пропуснаха дузпа в 76-ата минута, когато Жуан Фелипе не уцели очертанията на вратата от 11 метра.

Първото полувреме на срещата не бе особено интересно, а най-добрите възможности за гол се откриха пред голмайстора на гостите Серджиу Буш, който обаче не успя да реализира. В началото на втората част ЦСКА подобри представянето си и още в 55-ата минута румънският нападател получи нов страхотен шанс да отбележи, но от 3-4 метра уцели горната греда.

Най-любопитната ситуация се разигра в 74-ата минута на срещата. Главният съдия Александър Костадинов отсъди дузпа в полза на ЦСКА за игра с ръка на Мартин Димитров в наказателното поле и това взриви обстановката по трибуните. Въпреки претенциите на футболистите на домакините, някои от които потърсиха и физическа саморазправа с рефера, Жуан Фелипе застана зад топката. Неговият удар обаче бе изключително неточен и дори не попадна в очертанията на вратата.

До края на срещата треньорският щаб на "червените" имаше претенции за още два наказателни удара, но Костадинов подмина паданията на Буш и Милисавлевич.

Марек спря негативната си серия от четири поредни загуби от ЦСКА, но остава на предпоследно място в класирането с 13 точки. ЦСКА пък допусна нова грешка в борбата за лидерската позиция с второ равенство в последните си три шампионатни мача. "Червените" все още водят с 38 точки, с шест повече от втория Лудогорец, който среща Локомотив (София) в последния мач от кръга.