на живо

ЦСКА разгроми "Ботев" за първа победа през сезона

"Червените" спечелиха гостуването си в Пловдив с 6:2

Lap.bg

Отборът на ЦСКА записа първа победа от началото на сезона. Футболистите на Стамен Белчев спечелиха с 6:2 гостуването си на "Ботев" Пловдив. Над всички в дербито на третия кръг в Първа лига бе Каранга, който реализира хеттрик. 

Столичани поведоха с 1:0 в 13-ата минута, след като Каранга отбеляза с шут от 14 метра. Малко по-късно топката отново влезе във вратата на Иван Чворович, но голът бе отменен заради засада. Последваха нови силни минути за ЦСКА. Каранга отново бе в центъра на събитията и вкара, но и това попадение не бе зачетено заради вдигнат флаг за засада.

В 29-ата минута гостите все пак удвоиха аванса си. Каранга се пребори във въздуха с Терзиев и Димов, отклонявайки към Тиаго, който с шут от воле разстреля Чворович за 2:0.

"Канарчетата" можеха да върнат един гол в 34-ата минута, но ударът на Виана бе отразен от Черниаускас. В 39-ата минута Лъчезар Балтанов се възползва от разбъркване в наказателното поле на ЦСКА и намали за 1:2.

В 54-ата минута "Ботев" остана в намален състав, след като Йордан Минев си изкара втори жълт и съответно червен картон. Шест минути по-късно защитата на домакините отново се огъна. Влезлият като резерва Тони Тасев събори в наказателното поле Станислав Манолев и съдията отсъди дузпа. Каранга бе безкомпромисен от бялата точка за 3:1.

В 69-ата минута Каранга затвърди страхотното си представяне в този мач, оформяйки хеттрик за 4:1.

"Жълто-черните" обаче не се предадоха и в 75-ата минута появилият се през второто полувреме Омар Косоко бе точен за 2:4.

В 81-ата минута Фернандо Виана напусна терена с травма, след като бе фаулиран от Руи Пинто. Киров бе изчерпал трите си смени и "канарчетата" доиграха мача с 9 души. 

В 84-ата минута Кирил Десподов отбеляза за 5:2, а в добавеното време вкара и втория си гол в срещата за крайното 6:2.

Това е втора загуба за "Ботев" от началото на първенството. Николай Киров даде почивка на част от титулярите си преди решителния реванш с "Маритимо" от третия предварителен кръг на Лига Европа. Двубоят в Португалия е в четвъртък.