на живо

ЦСКА се завръща в мъжкия баскетбол през есента

"Армейците" ще тренират под ръководството на Йордан Колев

www.cska-basket.bg

Баскетболният отбор на ЦСКА се завръща при мъжете през есента, съобщиха от "Тема Спорт". Новината е потвърдена от члена на Управителния съвет на клуба и негов основен благодетел - Александър Чакмаков

Той заяви, че в момента президентът Роберт Гергов и старши треньорът Йордан Колев работят по селекцията на тима. Отборът на ЦСКА бе закрит през февруари 2009 г., когато "армейците" се намираха под ръководството на гръцкия президент Йоргос Стерянопулос

През 2012 г. започна поетапно съживяване на клуба още от най-ниско ниво, при подрастващите. Все още "армейците" не са подготвени да се завърнат в Националната баскетболна лига, тъй като през новия сезон ще разчитат главно на свои юноши от 17 до 19 г. Те ще бъдат водени от участвалия на три европейски първенства, със записани 150 мача за България Йордан Колев. 

Целта на най-добрия баскетболист у нас за 1989 г., който в момента е асистент на Любомир Минчев в националния ни отбор, е да бъдат привлечени един или двама по-опитни играчи за постовете център и плеймейкър. Колев вече е набелязал няколко имена на бивши и настоящи национали, с които тепърва за бъдат водени преговори.

"Червените" ще използват зала "Румен Пейчев" на стадион "Българска армия", където ще тренират и играят, докато бъде завършен ремонтът на бившата гребна база на 4-ти километър. Очаква се баскетболната арена да бъде готова не по-рано от пролетта на следващата година. Съоражението ще бъде с капацитет за около 600 места.