на живо

ЦСКА срещу преименуван клуб на 4 години

"Червените" се изправят срещу бивш "Динамо" от Рига

2014. Това е официалната година на основаване на латвийския "Рига", срещу който ЦСКА ще се изправи на старта на Лига Европа. Всъщност клубът функционира от 2015 г., когато се сливат два отбора от Рига - "Карамба" и "Динамо".

През първия си сезон тимът участва в във втора дивизия на Латвия под името "Карамба/Динамо". Печели светкавична промоция и влиза в елита като "Рига".

През последната кампания тимът завършва трети в класирането с 37 точки от 24 кръга и загуби финала за купата на страната. Сега му предстои историческо първо участие в европейските клубни турнири. През настоящия шампионат, който е в разгара си въпреки течащото в момента световно първенство, отборът е на пето място с 19 точки от 11 мача - 6 победи, едно равенство и 4 загуби. 

Тимът домакинства на стадион "Сконто" с капацитет 8807 места. Треньор е бившият македонски национал Гоце Седловски, който през миналата година класира "Вардар" Скопие за груповата фаза на Лига Европа. 

 

Любопитното е, че преди него само за 6 месеца на поста се изредиха петима специалисти. Последният бе бившият национален селекционер на Словения Славиша Стоянович - двукратен шампион в родината си с "Домжале" и носител на титлата на Сърбия с "Цървена звезда".

Водещ голмайстор е естонецът Богдан Ващук, който през миналия сезон е отбелязал 8 попадения в първенството. Той е само един от многобройните легионери в състава - от Сиера Леоне, Сърбия, Украйна, Камерун, Русия, Бразилия и Черна гора.