на живо

ЦСКА срещу "Рома", швейцарци и румънци в Лига Европа

"Червените" попадат в група "А" в турнира

ЦСКА срещу "Рома", швейцарци и румънци в Лига Европа

ЦСКА ще играе срещу италианския гранд "Рома", швейцарския шампион "Йънг бойс" и румънския "Клуж" в групите на Лига Европа.

Това определи тегленият днес жребий за втория по сила европейски клубен турнир.

"Червените" ще играят отново в четворките на Лига Европа след 10-годишна пауза. Те си осигуриха мачове във втората по сила футболна надпревара в Европа след като в квалификациите победиха "Сиренс" от Малта, украинския БАТЕ Борисов, Б36 от Фарьорските острови и абсолютния фаворит "Базел" от Швейцария.

Снимка: Facebook

"Рома" е 3-кратен шампион на Италия и носител на Купата на страната 9 пъти. "Вълците" бяха сред съперниците на ЦСКА и при едно от последните участия на "червените" в групите на Лига Европа - през сезон 2009/2010. Тогава тимът от стадион "Българска армия" загуби двата си мача с "вълците" - с 0:2 в Рим и с 0:3 у нас. 

Снимка: Facebook

"Йънг бойс" изживява един от най-добрите си периоди. "Жълто-черните" са шампиони на страната си в последните 3 години, като успяха да прекъснат доминацията на "Базел". За тимът това е 7-о участие в групите на Лига Европа. 

Снимка: Facebook

6-кратният шампион на Румъния "Клуж" трябваше да се справя с финансови трудности преди години, но успя да се възстанови и дори да играе в групите на Лига Европа през сезон 2019/2020.