на живо

Каранга шамароса "Пирин" в добавеното време (ВИДЕО)

"Армейците" спечелиха с 2:1, след като изоставаха в резултата до 88-ата минута

Lap.bg

С два късни гола ЦСКА спечели с 2:1 в Благоевград срещу местния "Пирин" и остана на три точки от лидера в Първа лига "Лудогорец". 

Резервата Александър Георгиев и Фернандо Каранга вкараха в самия край и донесоха ценни три точки за ЦСКА в битката за титлата. "Червените" бяха на път да допуснат първа загуба от 22 юли миналото лято, но попадение на Георгиев две минути преди края и гол на Каранга в добавеното време спасиха тима на Стамен Белчев от грешна стъпка. 

Мачът започна силно за гостите. В шестата минута Тиаго Родригес намери Жеферсон, който центрира към Каранга, но топката мина над вратата. 3 минути по-късно Айден Суда намери с центриране от корнер Конър Хендерсън, но последвалият шут бе избит от литовския вратат на ЦСКА Черниаускас. 

Първият жълт картон в срещата дойде в 12-ата минута, когато Жеферсон извърши нарушение срещу Радослав Кирилов. 120 секунди по-късно бразилецът извърши още един груб фаул, но главният съдия подмина ситуацията. Това доведе до много протести от футболистите и спречквания на терена. 

В 25-ата минута Радослав Кирилов комбинира с новото попълнение Преслав Йорданов, но нападателят не успя да стреля към вратата. 

5 минути по-късно "орлетата" бяха окрилени. Хендерсън изведе с пас Кирилов, който нахлу в наказателното поле и с мощен изстрел вкара топката във вратата за 1:0 в полза на "Пирин". 

Снимка: Lap.bg

В 42-ата минута изключително груба грешка на Бодуров едва не увеличи аванса на домакините.

Второто полувреме продължи с високо темпо. 51 минути след началото на срещата Алберт стреля от фаул, но над напречната греда. 60 секунди по-късно Ничев падна в наказателното поле след съприкосновение с Каранга, но съдията не отсъди нарушение. 

С наближаването на края на мача натискът на "армейците" се усили. В 88-ата минута те изравниха резултата, след като удар на Александър Георгиев рикошира в крака на Хендерсън и влезе във вратата на "Пирин" за 1:1.

В даденото от съдията продължение голмайсторът за "червените" намери с перфектен пас Каранга, който изпревари стража Костов и вкара за крайното 2:1.

С тази победа ЦСКА остава на втората позиция в шампионата, на три точки от лидера "Лудогорец". "Пирин" пък заема 10-ата позиция с 26 пункта, колкото има и отборът на "Славия".