на живо

Успешен дебют за Митов, ЦСКА на 3 точки от "Лудогорец"

Феновете на "червените" протестираха в знак на подкрепа към Любо Пенев

Lap.bg

Успешен дебют за Добрoмир Митов начело на ЦСКА. След сътресенията в червения клуб, причинени от изненадващото напускане на Любослав Пенев в петък, столичани записаха успех с 3:1 като гост на "Черно море" и се приближиха на 3 точки от лидера "Лудогорец".

До Митов на резервната скамейка на "червените" бе Люпко Петрович, който заедно с Димитър Пенев ще влезе в ролята на консултант на новия треньор.

Близо 2000 привърженици на ЦСКА бяха изпълнили полагащите им се места в сектора за гостуващата агитка, но не скандираха и не пееха рефрените на "червените" в знак на подкрепа към напусналия тима наставник Любослав Пенев.

"Армейците" бяха по-активни през първата част и след пропуски на Тиаго и Али Соу откриха резултата в 37-ата минута. С техничен удар от границата на наказателното поле Тиаго даде аванс на столичани.

Снимка: Lap.bg

След почивката, в 52-ата минута, червените хванаха неподготвен отбора на "Черно море" и след бърза контраатака поведоха с 2:0, след като авторът на първия гол Тиаго намери непокрития Едвин Джеси, който удвои аванса.

В средата на второто полувреме "моряците" върнаха едно попадение. Мартин Минчев проби в наказателното поле, където Васил Панайотов засече топката и даде надежда за варненския тим.

Отново след бърза контраатака, "червените" сложиха точка на спора в 76-ата минута. Али Соу оформи крайния резултат с хладнокръвен удар, а треньорът на домакините Илиан Илиев реагира бурно на грешката на своите играчи.

Лидер в Първа лига продължава да бъде "Лудогорец" със 71 точки, а ЦСКА вече е с 68. На 11 май "червените" приемат "орлите" в директен сблъсък за първото място в шампионата.