на живо

ЦСКА за наказанието на Каранга: Има защо да се страхувате!

"Червените" с официална позиция относно санкцията на своя голмайстор

Ръководството на ЦСКА излезе с позиция относно наказанието на нападателя на тима Фернандо Каранга. Голмайсторът на Първа лига бе санкциониран от Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз заради действия по време на дербито от последния кръг на редовния сезон срещу "Левски". 

Бразилецът бе глобен с 6000 лв. и ще трябва да пропусне следващия мач на "червените".

Ето какво публикуваха в официалния сайт на клуба:

"Армейци,

за пореден път ставаме свидетели на безпрецеденто решение във вреда на нашия клуб.

Фернандо Каранга беше наказан заради начина, по който се радва след отбелязан гол. Подобни жестове сме виждали и на други стадиони по света, но там никой не се е почувствал обиден или застрашен от това, за разлика от България.

Кой и как разчете мислите на Каранга и се обиди от тях - не става ясно, но Фернандо няма да играе в следващия мач и ще трябва да плати много сериозна глоба.

Изумени сме как нито една комисия на БФС не се сезира за действията на футболиста от "Лудогорец" Сисиньо в мача с "Берое", а за състезател на ЦСКА се действа светкавично.

Наясно сме, че ЦСКА вече е фактор в българското първенство и очевидно някой се притеснява от това. Разбираме и страховете на ръководителите на отбори, че ЦСКА може да стане шампион.

ИМА ЗАЩО ДА СЕ СТРАХУВАТЕ!

Ние няма да оставим нещата така и ще вземем всички законови мерки да спрем терора върху нашия клуб

Ние сме ЦСКА и ще се борим докрай.

От ръководството".