на живо

"Лубе Чивитанова" и Соколов излизат за реванш срещу шампиона (ВИДЕО)

"Перуджа" - "Лубе" - събота от 19 ч. по RING и на Voyo.bg

"Лубе Чивитанова" и Соколов излизат за реванш срещу шампиона (ВИДЕО)

Италианското волейболно първенство продължава с пълна сила в каналите на bTV Media Group. И тази седмица ще можете да гледате на живо две срещи с марка "Серия А1".

В събота от 19 ч. по RING "Лубе Чивитанова" гостува на шампиона "Перуджа" в опит да се изкачи поне до второто място в първенството. Домакините загубиха финалния плейоф срещу своя съперник и имат да си връщат за изпуснатата титла.

Снимка: legavolley.it

Цветан Соколов игра много силно и със своите 24 точки спечели "българското" дерби срещу Матей Казийски и "Калцедония" Верона миналия уикенд. Диагоналът заби своята точка №3000 в италианския елит, а отделно изигра съществена роля при успеха на своя тим в съревнованието с Казийски. Соколов бе избран и за най-полезен играч в двубоя, спечелен от "Чивитанова" с 3:2 след 2 часа и 17 минути игра.

"Лубе" се намира в страховита форма - серия от 7 срещи без поражение във всички турнири. На отбора обаче предстоят тежки сблъсъци последователно с "Перуджа", ЗАКСА и "Итас Трентино".

Първото препятствие е тимът на "Перуджа", който сдаде първото място в италианското първенство след тежка загуба от "Итас Трентино". Вилфредо Леон и компания обаче имат перфектната възможност да възвърнат самочувствието си срещу друг от фаворитите - "Лубе".

"Перуджа" е най-силният гост в шампионата до момента - 6 победи и 2 загуби. Ако успее да спечели домакинската си среща, миналогодишният шампион временно ще оглави Серия А1 преди мача на "Итас Трентино".

Снимка: legavolley.it

В неделя, отново по RING, от 19 ч."Милано" приема "Модена".

Домакините имат само една загуба у дома през сезона и заемат петата позиция. Намират се и в силна серия от 4 срещи без загуба вкъщи. Ако спечелят, ще съкратят изоставането си от 8 точки до четвъртия в класирането, което ще им даде предимство в следващата фаза на шампионата.

"Модена" пък разчита основно на Иван Зайцев, който играе един от най-силните сезони в кариерата си. През настоящата кампания италианският национал е отбелязал по-малко от 10 точки само в един мач от Серия А1. При успех Зайцев и компания могат да влязат в топ 3.