на живо

Цветан Соколов се завръща за мачовете във Варна

Силвано Пранди направи три промени в състава

Lap.bg

Диагоналът на националния ни волейболен отбор Цветан Соколов може да се завърне в игра за България още този уикенд за мачовете от Лигата на нациите във Варна. Това заяви селекционерът Силвано Пранди при завръщането на "лъвовете" след първите два турнира от надпреварата в Аржентина и Китай.

29-годишният Соколов пропусна миналото лято с националния отбор заради контузия и претърпяна операция. След отличен сезон с клубния си "Кучине Лубе" Чивитанова получи малко по-дълга почивка, но от днес ще се присъедини към съотборниците си в националния тим и може да се появи в игра още във Варна.

Пранди обяви още три промени в състава за турнира в морската ни столица. Мартин Атанасов ще заеме мястото на Валентин Братоев, Владислав Иванов се завръща в състава вместо Мартин Иванов, а Теодор Тодоров ще замени пълния дебютант Николай Колев.

От 14 до 16 юни в Двореца на културата и спорта във Варна България ще играе срещу отборите на Австралия, Япония и Италия. Националите са на 11-о място в Лигата на нациите с 2 победи и 4 загуби.