на живо

Цветан Соколов срещу "Тренто" в спор за място на финала

Полуфиналите от италианското волейболно първенство можете да проследите в ефира на RING и онлайн на btvnovinite.bg

legavolley.it

В италианското волейболно първенство става горещо. Много горещо. Само 4 тима останаха да се борят за трофея на Апенините.

Снимка: legavolley.it

Благодарение на каналите на bTV Media Group можете да проследите заключителната фаза в шампионата, където Цветан Соколов със своя "Лубе Чивитанова" продължава да мечтае за титлата в Серия А.

Във вторник вечер предстоят първите срещи от полуфиналите, а вторите мачове са само 3 дни по-късно. В тази фаза се играе до 3 победи.

Снимка: legavolley.it

От 21:30 пряко по РИНГ "Перуджа" се изправя срещу "Модена". Гостите са облагодетелствани от факта, че успяха да спечелят четвъртфиналната си серия в две срещи, докато шампионите се нуждаеха от три.

При това тимът на Лоренцо Бернарди изигра последния си двубой, което означава, че има цяла седмица по-малко за възстановяване.

Снимка: legavolley.it

Лошата новина за Дяволската блокада стана ясна минути след успеха с 3:0 над "Монца" на Виктор Йосифов, когато имаше напрежение между двата отбора и отправени неприлични реплики и жестове. В резултат шампионите ще бъдат в първата си среща от серията без една от звездите си -  Александър Атанасиевич.

Снимка: legavolley.it

"Модена" гостува в "Пала Бартон" в търсене на нужната победа далеч у дома. За да се класират на финалите, играчите на Хулио Веласко се нуждаят от победа срещу Леон и компания при визита.

Снимка: legavolley.it

Завършилият четвърти в редовния сезон отбор е непостоянен, но доказва, че в трудните моменти се събира и показва волейбол от най-високо ниво. Това се случи и в четвъртфинала с "Милано", когато Иван Зайцев сложи точка на спора рано-рано.

Снимка: legavolley.it

По същото време на сайта btvnovinite.bg безплатно и без регистрация с български коментар можете да следите изявите на Цветан Соколов и "Лубе Чивитанова" в гостуването на "Тренто". 

Снимка: legavolley.it

Въпреки по-предното класиране в редовния сезон, домакините не са считани за особен фаворит. Урош Ковачевич и съотборниците му изиграха слаб втори мач от четвъртфиналите, където допуснаха с лека ръка да отстъпят на "Падуа" с 0:3.

Тази загуба все още тежи психологически в "Тренто", а време за възстановяване няма, тъй като веднага идва новото препятствие по пътя за титлата - "Лубе Чивитанова" с Цветан Соколов, който спира дъха със своите отигравания.

Снимка: legavolley.it

Българският диагонал имаше основна роля при продължаването към полуфиналите с 2-0 победи срещу "Калцедония Верона" и Матей Казийски. Соколов се отличи с 27 и 15 точки в двете срещи, като спечели задочния спор с Императора.

Сега обаче емоциите може да повлияят на Цецо, който се изправя срещу бившия си клуб "Тренто", където до голяма степен изгради името си на Апенините.

Ще продължат ли шампионския си път "Перуджа" или "Модена" ще напомни за себе си? "Тренто" ли ще е крачка по-близо до финала или Цветан Соколов отново ще блесне в точния момент за "Лубе Чивитанова"?

Отговорите - само по bTV!