на живо

Дуелът между Соколов и Скримов - на живо на btvnovinite.bg

Нови два мача от волейболното първенство на Италия

legavolley.it

И тази седмица зрителите на bTV Media Group ще имат възможност да проследят най-интригуващите срещи от италианската Серия А1. В неделя от 19 ч. по RING е най-любопитният сблъсък от последния кръг преди края на редовния сезон между "Милано" и "Перуджа".

По същото време на сайта btvnovinite.bg е българското дерби между "Лубе Чивитанова" с Цветан Соколов и спасилия се от изпадане тим на "Вибо Валентия", в който играе Тодор Скримов.

Този уикенд предстоят последните срещи преди плейофите в Италия. Изглежда, че преди заключителната част от шампионата във волейболното уравнение на Апенините има малко неизвестни, като всички неясноти ще отпаднат в неделя вечер.

Снимка: legavolley.it

В мача между "Милано" и "Перуджа" и двата тима имат стимул да търсят задължителната победа. Домакините са в спор с "Модена" за четвъртата позиция в класирането.

Снимка: legavolley.it

Играчите на Андрея Джани изоставаха на почти 10 точки от "Модена", но след директната победа в срещата между двата отбора те се изравниха с тима на Иван Зайцев, който ще трябва да победи като гост "Калцедония Верона" с Матей Казийски.

"Милано" ще може да разчита на своята публика, както и на статистиката. Тя показва, че в последните си 8 домакинства, "Милано" има 7 победи.

Снимка: legavolley.it

Задачата на тима обаче няма да е лесна, тъй като ще трябва да се справи с лидера в класирането "Перуджа". "Дяволската блокада" се нуждае от 2 гейма, за да затвърди първата си позиция преди плейофите, като след срещата звездата на тима - Вилфредо Леон, ще получи приза за най-много отбелязани асове.

Снимка: legavolley.it

Кубинският волейболист с полски паспорт има на сметката си цели 89 директни точки от начален удар, докато вторият в класирането - неговият съотборник Александър Атанасиевич, е с 25 по-малко. 

Снимка: legavolley.it

Другата среща, която почитателите на волейбола ще могат да проследят в неделя вечер, е между съставите на "Лубе Чивитанова" и "Вибо Валентия". Дуелът Соколов - Скримов ще можете да гледате на живо от 19 ч. на сайта btvnovinite.bg.

При разгромната победа на "Лубе" в гостуването на "Кастелана" в миналия кръг, Цветан Соколов подсказа, че се намира в страховита форма, нанизвайки 19 точки за своя отбор.

Снимка: legavolley.it

Освободени от напрежението и в сблъсък, който няма да повлияе на "Чивитанова" за крайното класиране, отборът ще преследва победата, за да влезе в плейофите със самочувствие. 

Играчите на Фердинандо Де Джорджи продължават със солидното си представяне в италианското първенство, като имат има на сметката си 9 поредни успеха, а като домакин не са усещали вкуса на загубата през календарната 2019-а година.

Снимка: legavolley.it

"Вибо Валентия" и Тодор Скримов изпълниха цел "минимум" през сезона, осигурявайки си мястото в елита и през следващата кампания. Тимът ще завърши на 12-ата позиция в класирането и няма да играе в плейофите. 

В последните пет месеца отборът на българския национал има само един успех като гост, като във всички турнири "Вибо Валентия" е в серия от 8 поредни загуби. Спечелените геймове са едва 5.

Тимът трябва да надскочи себе си, за да победи "Лубе Чивитанова", при това в "Еуросуоле Форум".

Ще спечели ли първата позиция "Перуджа"? Дали "Милано" ще се докопа до четвъртото място в редовния сезон за сметка на "Модена"? 

Ще напомпат ли самочувствието си Цветан Соколов и "Лубе Чивитанова" с нова победа, или Тодор Скримов и "Вибо Валентия" ще завършат сезона с успех?

Отговорите - в неделя само по RING и на сайта btvnovinite.bg!