на живо

Цвети Пиронкова: За мен е чест да се завърна на тези свещени кортове

Българската тенисистка благодари за възможността да играе на "Ролан Гарос"

Getty Images

Цветана Пиронкова благодари на организаторите на турнира от Големия шлем - "Ролан Гарос", както и на Френската тенис асоциация за възможността да играе в основната схема в надпреварата в Париж.

Българката получи "уайлд кард" и няма да се наложи да мине през квалификации. 

Поканата дойде след страхотното представяне на пловдивчанката на Откритото първенство на САЩ. Тя достигна до четвъртфинал на първия си турнир след близо 3-годишната пауза заради раждането на сина си Александър през 2018 г.

"Големи благодарности на Френската тенис федерация и "Ролан Гарос", че ми дадоха невероятната възможност да играя директно в основната схема на тазгодишното събитие. 

За мен е чест и огромно удоволствие да се завърна на тези свещени кортове!

Специални благодарности и на Българската федерация по тенис и г-н Стефан Цветков за подкрепата по този казус", написа Пиронкова в социалните мрежи.

След завръщането си на българска земя тенисистката заяви, че "Ролан Гарос" представлява интерес за нея, но само ако получи позволение да започне участието си директно от основната схема. Тя беше категорична, че няма как да се възстанови за мачове в квалификациите.

"Ролан Гарос" е третият турнир от Големия шлем за годината и втори след принудителната пауза заради пандемията от коронавирус. Квалификациите в него започват на 21 септември, а мачовете от основната схема ще се играят от 27 септември.

В последното си появяване на кортовете в Париж - през 2017 г., Пиронкова достигна до втори кръг. Тя загуби от Елина Свитолина. Година по-рано българката постигна и най-доброто си класиране - четвъртфинал в надпреварата.