на живо

16-годишният Цветомир дебютира с новата си количка (ВИДЕО)

Във Варна се провежда вторият кръг от държавното първенство по баскетбол в инвалидни колички

16-годишният Цветомир дебютира с новата си количка (ВИДЕО)

Вторият кръг от държавното първенство по баскетбол в инвалидни колички се провежда този уикенд във Варна, а в него за първи път с новата си количка участва и 16-годишният Цветомир Цветков.

Благодарение на баскетболния клуб за хора с увреждания на "Левски", репортаж на bTV и съпричастността на дарителите, младият национал вече се радва на професионална количка, а отборът му в момента е лидер в шампионата.

Състезателите от този спорт у нас не крият, че са като едно голямо семейство, но дойдат ли мачовете от шампионата, редом със забавлението има хъс и спортна злоба.

"Като се влезе вътре, искаш, не искаш, злобата си идва. Има по-остри сблъсъци, викове, като във всеки спорт", каза капитанът на "Черно море-Тича" Мартин Иванов.

В шампионата през този сезон участват три отбора – столичните "Левски" и "София-Балкан", както и варненският "Черно море-Тича". Надеждите обаче са през следващите години географията на баскетбола в инвалидни колички в България да се разшири.

"С всичко възможно ще помогнем. Имаме колички, с които може да започнат хората. Единствено трябва желание за момента", категоричен е капитанът на тима на "Левски" - Димитър Костов.