на живо

Да нарушиш карантината заради мама

Игуаин получи специално разрешение, за да се завърне в родината си

Instagram

Нападателят на "Ювентус" Гонсало Игуаин напусна Италия. Въпреки карантината заради коронавируса, играчът получи разрешение от властите да излети за Аржентина, за да бъде до майка си Нанси, която се бори с рака.

Игуаин напусна страната с частен самолет, осигурен от "Ювентус", след като представи необходимите документи, че не е заразен с коронавирус. Футболистът беше под карантина след положителните проби на съотборниците му Даниеле Ругани и Блес Матюиди.

Някои медии в Италия побързаха да заклеймят действията на Игуаин като опит за бягство. Истината обаче се оказа съвсем различна. Неговият съотборник Кристиано Роналдо е известен с привързаността към майка му Долорес Авейро. Не по-малко силна обаче е връзката между Гонсало и Нанси.

Снимка: Instagram

И подобно на португалеца, който още миналата седмица замина за Мадейра при мама Долорес, която се възстановява след прекаран инсулт, Игуаин се отправи към родината, за да бъде до своята майка. В последните няколко години бившата художничка води тежка битка с рака.

Най-малкият от четирима братя, Гонсало винаги е имал специална връзка със своята майка. През 2018 г. той дори обмисляше да се откаже от футбола заради болестта ѝ. Нанси обаче бе тази, която настоя синът ѝ да продължи да следва мечтите си и да прави това, което най-много обича - да играе футбол.

Снимка: Instagram

В момента италианското първенство е спряно заради коронавируса, а Игуаин е категоричен, че в този момент мястото му е в родината, близо до мама.

bTV призовава: останете си вкъщи!