на живо

Да обявиш ново попълнение с английска креативност (ВИДЕО)

Футболните клубове от Висшата лига стават все по изобретателни в социалните мрежи

Facebook

Трансферните прозорци са изпълнени с напрежение, слухове, догадки и... вълнуващи сделки. Обикновено в този период вниманието е насочено върху цифри и срокове, но в последно време коментари предизвикват не само футболистите, а и начина по който са обявени. 

Отминаха дните, в които журналистите се събираха на стадиона, а новото попълнение излизаше за демонстративна тренировка и няколко думи за отбора. Социалните мрежи вече държат предимството при бързо информиране, а профилите на големите клубове се обновяват често. Това принуждава специалистите да търсят атрактивни начини за споделяне на новини, които да приковат вниманието на привържениците.

Преди часове пример за това даде "Ливърпул". "Мърсисайдци" привлякоха Мохамед Салах за рекордните в своята история 42 млн. евро. Начинът, по който египтянинът се "самообяви" за ново попълнение, обаче прикова вниманието.

Трансферът на Салах беше въпрос на дни и последни договорки между двете страни. Феновете на "мърсисайдци" тръпнеха в очакване и дори създадоха хаштаг "Обявете, Салах".

От "Ливърпул" се възползваха от това вълнение и оставиха египтянина да заяви "Ето ме! Обявих се!"

Преди месец пък "Арсенал" обяви пристигането на Сеад Колашинац с... акростих. Това е похват в литературата, при който първите букви на стиховете образуват дума. "Артилеристите" пък наредиха един след друг бивши играчи, привлечени от Арсен Венгер.

"Манчестър Сити" се подсили с нов вратар - Едерсон. "Гражданите" предпочетоха да направят компилация с обработени снимки на своите играчи с поне 50 години отгоре. Анонсът гласеше: "Знаем, че чакахте много дълго, както и нашите момчета! Можем да го обявим! Добре дошъл, Едерсон!" 

Ако отборите продължат тази традиция, със сигурност ни очаква едно забавно лято!