на живо

Да пробягаш 100 метра на 101 години (ВИДЕО)

„Докато съм още жива, ще продължавам да купонясвам", категорична е Ман Каур

World Masters Games 2017

101-годишната индийска спринтьорка Ман Каур сътвори истински фурор на световните игри за ветерани - World Masters Games 2017 в Нова Зеландия. Лекоатлетката на достолепна възраст пробяга 100 метра за 1 минута и 14 секунди.

Видео:

 

“Много съм щастлива да съм тук. Чувствам всеки като мой син”, заяви развълнуваната Каур след края на състезанието.

Тя беше единствената бегачка в своята възрастова категория на игрите и съответно стана победител в категорията. Каур отпразнува постижението си с танци след финала.

„Докато съм още жива, ще продължавам да купонясвам. Няма да се откажа никога. Всичко това ми носи удоволствие. Мога да тичам, да ходя, да готвя. Просто съм истински радостна”, добави спринтьорката.

Снимка: World Masters Games 2017

Ман Каур от Панджаби получи златния си медал от не кого да е, а от Сергей Бубка - най-успешният състезател в дисциплината овчарски скок в историята и настоящ президент на Международната федерация по лека атлетика.

Каур започнала да се занимава със спорт едва преди 7 години – на 94-годишна възраст, заедно със своя син. Тя е твърдо решена това да не е последното й състезание и в бъдеще да продължава да се окичва с престижни спортни отличия.