на живо

Да си играч на Барса само за няколко часа

Договорът на Серхи Гуардиола бе прекратен заради постове в Туитър

Полузащитникът Серхи Гуардиола успя да се порадва само няколко часа на договора си с втория отбор на Барселона, след което беше изгонен. 24-годишният футболист позира за снимка в офисите на Барселона по обяд, а до края на деня договорът му бе прекратен.
До странната ситуация се стигна след разкритие за обидни реплики на футболиста към клуба и Каталуния преди две години.

Постовете са от преди 2 години и са отправени към друг потребител в социалните мрежи. В тях Серхи Гуардиола възхвалява "вечния съперник" на Барса - Реал (Мадрид), а нарича с нецензурни думи цялата област Каталуния.

"Знам, че това е грешка. Извинявам се на цяла Каталуня и Барселона. Разбирам решението на шефовете, аз бих постъпил по същия начин. Искам да подчертая, че не аз съм пуснал тези "туитове". Мой приятел взе телефона от ръцете ми и ги написа. Всичко това е неразбирателство. Въпросните съобщения са от 2013 година, освен това са шега от приятел към приятел. Дори не знаех, че съществуват. Барселона се отнесе с мен изключително добре. Повтарям, че разбирам тяхното решение. Да премина в Барса бе сбъдната мечта за мен, но сега това е кошмар. Аз съм от Майорка, никога през живота си не съм бил анти-каталунски настроен", коментира изгоненият футболист. Извинението му обаче не трогна шефовете в Барса.