на живо

Дамбраускас: Трябва да свикнем да играем през 3 дни

"Всеки мач за трофей е важен, защото името ти попада в историята", заяви треньорът на "Лудогорец"

Lap.bg

Треньорът на "Лудогорец" Валдас Дамбраускас заяви, че футболистите му трябва да свикнат да играят през 3 дни. Поне такава е целта пред клуба, който отстрани "Шахтьор" Солигорск и се класира за втория квалификационен кръг на Шампионската лига.

Целта пред "орлите" очаквано е класиране за груповата фаза на най-силния европейски клубен турнир за трети път.

Снимка: Lap.bg

"Противникът бе много добре организиран. Мисля, че трябва да сме доволни. Продължаваме да преследваме подобрението в играта ни. Вече го няма предимството с гол на чужд терен, което означава, че трябва да побеждаваме. Продължаваме стъпка по стъпка с поглед към следващия кръг. Основната ни цел е да се класираме в групите на Шампионска лига. Ако искаш да имаш успехи, трябва да свикнеш да играеш на всеки три дни", заяви той при прибирането на тима в България.

Следващият мач на "Лудогорец" е срещу ЦСКА за Суперкупата на България на 17 юни.

"Имаме отбор и достатъчно играчи на пейката. Всеки мач за трофей е важен, защото накрая името ти попада в историята. Всеки отбор иска да спечели трофей. Имаме много предстоящи мачове. Някои играчи не са в оптимална форма", каза още той.

Снимка: Lap.bg

"Мисля, че сме готови за мача за Суперкупата. Знаете отборът на ЦСКА какъв е, феновете им какви. Винаги е било трудно срещу тях. Мисля, че ще бъдем максимално концентрирани. Надявам се да стане празник и който е по-добър, нека победи. Последните мачове срещу тях не ги броим, няма значение дали са домакини или не, ако покажем това, което можем. Важното е да победим", добави капитанът Антон Недялков.