на живо

Даниел Александров: Всичко, което правя, е за дъщеря ми

"От утре започвам да преследвам мечтата за олимпийски игри", заяви сребърният медалист от европейското първенство по борба

Lap.bg

Сребърният медалист от европейското първенство по борба в категория до 82 кг - Даниел Александров, посвети отличието на своята дъщеря Адел, която се роди в края на 2019 г.

"Нямам търпение да се прибера вкъщи и да прегърна дъщеричката си. Знам, че само това ще ме успокои. Всичко, което правех на тепиха го правех с желание, със сърце. Заради нея беше всичко. Удовлетворен съм, но съм и разочарован. Не можах да се подготвя много добре функционално. Не бях така, както знам, че мога да бъда. Почвам да преследвам мечтата си от утре, която е квота за олимпийските игри", заяви той при прибирането си у нас.

За Александров това е трети медал от първенството на Стария континент. През 2016 и 2018 г. той спечели бронзови медали.

"Среброто е кръв, пот и лишения. Много. Далече от семейството, от приятелите, от близките. Килограми, режими. Като мине малко време, чак тогава го оценяваш. Като върна лентата назад съм мечтал само да отида на финал. Апетитът идва с яденето. Исках да стана европейски шампион. Не ми се получи, но се надявам този отгоре да има друго мнение за мен за бъдещето", обобщи той.