на живо

Дарко Тасевски донесе победата на "Славия" срещу "Септември"

"Белите" се върнаха на 8-мо място в красирането

Lap.bg

"Славия" победи "Септември" с 2:1 в столичното дерби на 25-ия кръг в Първа професионална лига. "Белите" се добраха до успеха след попадения на Цветелин Чунчуков и новото попълнение Дарко Тасевски и прибавиха към актива си 3 точки, за да се изкачат на 8-ото място в класирането. Съперниците им са 12-ти в подреждането.

На националния стадион "Васил Левски" резултатът откри Цветелин Чунчуков в 9-ата минута от дузпа. Тя бе отсъдена за нарушение на Георги Стоичков срещу Радослав Кирилов в наказателното поле на "Септември".

До края на полувремето символичните гости изпуснаха възможност да удвоят резултата. В 44-ата минута Стефан Ашковски стреля от 10-11 метра покрай гредата.

Снимка: Lap.bg

Все пак футболистите на "Септември" стигнаха до изравняване в 57-ата минута. Кристофър Мандиангу се възползва от грешка на вратаря на "Славия" - Георги Георгиев, и с прехвърлящ шут направи резултата 1:1.

10 минути по-късно "белите" отново ликуваха. Този път в герой за "Славия" се превърна новото попълнение на тима и бивш футболист на "Левски" Дарко Тасевски. 

До края на мача по-интригуващи положения липсваха.

В последния кръг на редовния сезон "Славия" ще играе срещу "Етър", а "Септември" гостува на "Лудогорец".