на живо

Държавата отпуска пари за стадион „Тича” (ВИДЕО)

Средствата се влагат в осветление и настилка

Министър-председателят Бойко Борисов обяви днес, че ще бъдат отпуснати средства от държавния бюджет за ремонт на варненския стадион „Тича”.

"Нов стадион няма да правим, но ще финансираме ремонта на "Тича". Това, с което държавата може да помогне на футбола, и го прави, е да се погрижи за базата. Прави го за отбори, които сами са израснали, донесли са резултати. Ето и Черно море бие Левски, сега и Лудогорец за Суперкупата. И затова министър Красен Кралев и финансовият министър разговаряха с мен да направим настилката и осветлението на стадиона, на който тренира и играе този отбор. В 18 часа да играеш мач на 34 - 35 градуса не е работа. А след реконструкцията ще могат да играят от 8 и от 9 вечерта през лятото. Приходите на държавния бюджет ни позволяват да отпуснем тази сума. И както на Лудогорец направихме трибуна заради доброто им представяне, сега ще помогнем и на Черно море - заради доброто им представяне, като стимул.”, обяви Борисов.

По-рано днес той и министърът на младежта и спорта Красен Кралев се включиха в откриването на новия Брегови център във Варна.