на живо

"Сердика спортни имоти" е пред фалит заради ЦСКА (ВИДЕО)

Твърдението е на спортния министър Андрей Кузманов, който свика брифинг за журналистите

"Сердика спортни имоти" е пред фалит заради ЦСКА (ВИДЕО)

Държавното дружество "Сердика спортни имоти" е пред фалит заради футболен клуб ЦСКА. Това обяви министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов на брифинг пред журналисти.

Според него ЦСКА продължава да не плаща своя дълг към държавата за ползване на стадион "Българска армия" и комплекса на Панчарево.

Несъбраните вземания на "Сердика спортни имоти" са за близо 4 млн. лева, а според министъра 98% от сумата се дължи от ЦСКА.

"Следващата седмица, може би, ще видим какво ще правят ЦСКА... този път ние ще ги поканим. За пореден път... все пак ще ги поканим. Да видим какво искат. С тези загуби и парите, които дължат, това дружество не може така да продължава да седи и да чака. 98% от загубите на това дружество са благодарение на ЦСКА. Трябва някакъв план за оздравяване", каза Кузманов.

Преди повече от година тогавашният спортен министър Красен Кралев обяви, че се готви мащабна инвестиция на мястото на плувния комплекс "Червено знаме", където е и волейболната зала "Васил Симов".

Идеята тогава срещна изключително много критики, но Андрей Кузманов обяви, че по проекта продължава да се работи и той е в развитие.