на живо

Даша, която получи за подарък титла от Големия шлем

Коя е жената, която преживя всяка точка от финала на Откритото първенство на САЩ и стиска палци за Даниил Медведев?

Instagram

"Обичам те, Даша! И ти благодаря." - думите са на шампиона на Откритото първенство по тенис на САЩ Даниил Медведев. Той ги изрече след като прегърна един от най-ценните трофеи в света, побеждавайки Новак Джокович. Сърбинът имаше шанс да се превърне в първия тенисист, спечелил и четирите титли от Големия шлем в рамките на един сезон, но руснакът беше категоричен на корта.

Каква беше мотивацията му? Ако изключим, че това е успех от огромна важност за всеки тенисист, Медведев в шеговит тон разкри, че не е имал друг избор. Просто е останал без подарък за годишнината със съпругата си Дария и ѝ посвещава титлата. 

Снимка: Instagram

Самата Даша беше на трибуните и емоционално преживяваше всяка точка на корта. За нейна радост Даниил я зарадва със стабилна игра. А накрая обяснението в любов стопли сърцата на всички. 

Всъщност руският тенисист винаги изтъква ролята на своята половинка в кариерата му. Той дори я нарича "най-важната част от екипа ми". 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Medvedev Daniil (@medwed33)

Двамата са заедно от 2014 г. Тогава се срещат за първи път. През 2018 г. сключват брак.

Даша също е тренирала тенис. Медведев разказва, че именно това е тайната на хармоничната им връзка. Съпругата му го разбира - него и натоварената му с тренировки и турнири програма. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Medvedev Daniil (@medwed33)

"Играла е до 18 години, но не е продължила заради контузии. Страхотно е, че ме разбира. Тя е наясно, че няма как да отидем да пазаруваме преди мача. Разбира, че понякога не мога да ѝ обръщам внимание от 8 сутринта, та чак до вечерта. Вероятно нямаше да бъде лесно, ако тя нямаше нищо общо с тениса. Тя ми помага да бъда по-добър човек и по-добър тенисист", категоричен е Медведев.

Даша е родена в Москва, а по образование е изкуствовед. В момента семейството живее в Монако. Двамата обичат да посещават местните кафенета и ресторанти, но Даниил е категоричен, че предпочитат уюта на дома си. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Medvedev Daniil (@medwed33)

Той нарича своята съпруга "пророк". Тя е тази, която му предрича, че един ден ще е в топ 10 на света. Е, днес той е подгласник на лидера в ранглистата Джокович.

"Играех в един приятелски мач с Лука Пуй. Губех всеки гейм. А тя ми говореше, че не трябва да се предавам, че един ден ще бъда в топ 10. Обърнах се и я попитах: "Какъв топ 10, като не мога да спечеля и един гейм?!". А тя продължаваше да повтаря "Можеш! Можеш!". Когато ѝ предложих да се оженим, бях 65-ти в света. Сега съм по-напред", заяви Медведев.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Medvedev Daniil (@medwed33)

Двамата с Даша ревниво пазят личния си живот. Те не споделят много общи снимки. 

"Коренно променихме животите си. Помагаме си един на друг. Аз печеля, а Даша ми помага да печеля повече", смее се Медведев.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Medvedev Daniil (@medwed33)