на живо

Дъщерята на Камило Плачи става физиотерапевтка на "Левски"

Роберта ще помага за възстановяването на "сините" волейболисти

Волейболният "Левски" се похвали с ново попълнение в треньорския щаб. Отговорността за възстановяването на играчите през новия сезон ще падне на на плещите на красивата дъщеря на бившия селекционер на националния отбор Камило Плачи - Роберта.

Италианката започна работа при "сините" още през август и вече е неизменна част от всяка тренировка и мач на тима. В момента тя завършва образованието си в Националната спортна академия (НСА), специалност кинезитерапия.

"Много съм доволна от избора си да следвам в НСА – това ми помогна да попадна и в клуб като "Левски" – толкова известен не само в България. Основна заслуга за привличането ми в отбора има Владимир Николов, който ми даде възможност да трупам опит на такова професионално ниво. Опитвам се да бъда максимално полезна и да върша добре работата си и в най-малките детайли. Бих използвала случая да благодаря и на останалите колеги от щаба и състезателите, които от самото начало повярваха в мен", разкри пред официалната страница на отбора Роберта.

Под ръководството на Камило Плачи националният тим стигна до четвърто място на олимпийските игри в Лондон през 2012 г.