на живо

Дъщерята на Рони О'Съливан: Той не може да се нарече баща, още по-малко - дядо

Тейлър-Анн разказа, че Ракетата на познава внучка си

Getty Images

Той е може би един от най-разпознаваемите, харизматични и обичани играчи на снукър. Той е Рони О'Съливан и в момента се бори за шеста титла от световното първенство в емблематичния за този спорт театър "Крусибъл" в Шефийлд, Великобритания.

Хиляди почитатели на Ракетата следят всеки удар в кариерата му. Част от тях, тръгнали по неговите стъпки, поне веднъж са си казвали: "Ех, ако Рони ми беше баща...".

Само че положението не е толкова розово, колкото си мислят те. Дъщеря му - 24-годишната Тейлър-Анн, разказа пред английското издание "Сън", че всъщност е виждала баща си само 12 пъти в живота си, а той все още не е намерил време да се запознае с първата си внучка Зара, която се роди през октомври 2018 г.

Снимка: Getty Images

"Може да е световен шампион, но не може да се нарече баща, а още по-малко да е дядо! Зара-Анн ще порасне без да знае кой е той. Даде ми доста обещания, но това, което казва, и това, което прави, са две различни неща", разказва Тейлър.

Всъщност тя е първото дете на Рони. В средата на 90-те години на ХХ век снукър звездата и майката на Тейлър - Сали, заживяват заедно. Периодът е труден за Ракетата, тъй като баща му е в затвора за убийство, а майка му - за укриване на данъци. След като темпераментната Мария излиза на свобода, тя се нанася при сина си. Скандалите със Сали са ежедневие и в крайна сметка Ракетата и майката на Тейлър се разделят преди тя да бъде родена.

Снукър любимецът вижда Тейлър рядко и често я обвинява, че го търси единствено, за да ѝ даде пари. В последните години обаче, в редките си интервюта, той няколко пъти спомена, че съжалява, че с дъщеря му не са близки. 

Снимка: Getty Images

"Когато прочетох, че татко иска да види Зара, си помислих, че поне веднъж може да бъдем нормално семейство, тя да има дядо... Винаги се надявам отношенията ни да се затоплят. Цял живот това чакам. Когато му казах, че съм бременна, усетих, че се развълнува. Приятелите му ми звъняха няколко пъти, за да ми кажат, че няма търпение да бъде дядо. Трябваше да не се подвеждам. Каза на няколко репортери, че съжалява, че не сме близки, че много иска да види дъщеря ми, но това беше само шоу. Никога не ми се обади", добавя Тейър.

В момента тя работи като шофьор в услугата "Юбер". Бащата на Зара Нейтън също се занимава с подобна дейност, като двамата наскоро смениха жилището си с по-голямо.

Снимка: Getty Images

"Раждането на Зара ни направи семейство. Обичаме я толкова много! Донесе ни толкова радост!", казва Тейлър.

"Веднъж Рони заяви, че не обича да му казват какво да прави. Когато го направят, той казвал "Майната ти" и си тръгвал. Когато го чух, всичко доби смисъл. Мисля, че е постъпил по този начин, когато са му казали, че ми е баща. Неговите успехи и богатство ни донесоха само нещастие. Животът му е много тъжен. Свързан е с наркотици, пиянства, престъпления. Щастливка съм, че не съм въвлечена в това нещо", казва още тя.

Снимка: Getty Images

Рони О'Съливан има още две деца - Лили на 14 години и Рони-младши на 12. Те са плод на връзката му с Джо Лангли, с която се запознава по време на среща на "Анонимните наркомани". 

В момента Ракетата е сгоден за актрисата Лайла Руас.

Снимка: Getty Images