на живо

Датата на мача Пулев-Джошуа ще е ясна до месец

Еди Хърн обяви, че е започнал преговори с щаба на българина

Lap.bg

Датата и мястото на мача за световната титла по бокс на IBF между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа ще станат ясни до месец. Това заяви промоутърът на шампиона от Великобритания - Еди Хърн, цитиран от британското издание "Индипендънт". Той добави, че вече е започнал преговори с щаба на българския боксьор.

Срещата стана възможна, след като 41-годишният Владимир Кличко сложи края на активната си спортна кариера и така пропадна реванша му за световните титли на IBF, WBA и IBO срещу Джошуа, който трябваше да се състои на 11 ноември в Лас Вегас.

Британският шампион е задължен да защитава пояса си срещу българина, ако не иска да му бъде отнет. Пулев искаше да се боксира с Джошуа по-рано, но щабовете на двамата се договориха да изчакат реванша.

Преди време Хърн заяви, че в програмата на боксьора му влиза мач срещу Кобрата през пролетта на 2018 г. След изненадващото решение на Кличко обаче, той може да се състои и по-рано и дори да се използва вече резервираната дата в Лас Вегас. 

Друга опция е двамата да излязат на ринга в Кардиф на 28 октомври. Такова предложение направи Хърн преди време, като уточни, че това е датата, ако реваншът срещу Кличко не се състои. 

За локация на сблъсъка се спрягат още Китай, страните от Близкия Изток и дори Африка, но това е въпрос на преговори.

Кубрат Пулев стана главен претендент за световната титла в тежка категория на IBF, след като победи по-рано през 2017 г. Кевин Джонсън в 12 руна в столичната зала "Арена Армеец".