на живо

Датата за Пулев - Джошуа става ясна до края на януари

До края на месеца двамата трябва да договорят условията си

Lap.bg

Мач за световната титла по бокс в тежка категория с участието на Кубрат Пулев е все по-близо! До края на януари 2020 г. трябва да бъде договорена датата, на която българинът и шампионът Антъни Джошуа ще се качат на ринга.

Пред "Скай Спортс" представител на Международната боксова федерация (IBF), за чиято титла Пулев е задължителен претендент, е разкрил, че преговорите между двете страни вече са в ход.

"Казаха ми, че от щабовете на Пулев и Джошуа молят за време до 31 януари, за да преговарят.", казва той.

Ако двамата боксьори постигнат съгласие, то това ще бъде втори организиран мач помежду им. Пулев и Джошуа трябваше да се бият през 2017 г. за световните титли в тежка категория, но българинът получи тежка контузия дни преди това.

Другият вариант пред британеца е първо да защитава титлата си на Световната боксова организация (WBO) срещу Александър Усик. Украинецът обаче вече се насочва към преговори с друг съперник - Дерек Чисора.

"Разговорите с всички страни продължават и всичко ще е ясно в следващите няколко седмици. Все още очакваме яснота от управляващите органи, за да потвърдят хронологично кой е следващият, но всичко е възможно", загатна промоутъра на Джошуа - Еди Хърн.