на живо

Датски фен на "Ливърпул" превърна дома си в "Анфийлд" (СНИМКИ)

Футболната любов не познава граници

52-годишния Кйелд Ринфелд е запален фен на "Ливърпул" вече 40 години. Датчанинът е притежател на сезонна карта на мърсисайдци от 2010 г. и пътува до Англия за почти всеки домакински мач на "Анфийлд", за да гледа срещите на живо в компанията на приятелите си на трибуната "Коп".

А когато не е в крепостта на "червените", той прекарва времето си в собствения си "Анфийлд".

Датчанинът е превърнал дома си в малкото градче Скелскюър в истинска реплика на стадиона на "Ливърпул". За да влезеш в къщата му, трябва да минеш под железния надпис "You'll Never Walk Alone". Той е сложил и копие на емблематичната табела "This is Anfield", намираща се над тунела, по който минават футболистите, за да излязат на терена на "Анфийлд".

Всеки юни той има гости от Ливърпул, с които се отдават на весели футболни спомени и блянове за бъдещи успехи. Този юни обаче приятелите му няма да пристигнат... заради пандемията от коронавирус, наложила транспортни ограничения.

"За мен това са тежки времена без футбол заради коронавируса. Моят отбор е толкова близо до първа титла от 30 години", споделя Ринфелд, който не знае дали ще се доиграят последните 9 кръга от Висшата лига.

bTV призовава: останете си вкъщи!