на живо

Давид де Хеа - човекът, който може да спаси "Титаник", динозаврите и Земята

Феновете се забавляват с невероятните изяви на вратаря на "Манчестър Юнайтед"

Reuters

"Манчестър Юнайтед" победи "Тотнъм" с 1:0 в едно от най-чаканите дербита в английската Висша лига. Но не това е най-важното! Най-важен е той! Човекът, който направи успеха за "червените дяволи" възможен. Не става дума за голмайстора Маркъс Рашфорд, нито за мениджъра Оле Гунар Солскяер, който вече еднолично оглавява класацията на тима за най-добър старт начело на тима с шестата си поредна победа. 

Той е Давид де Хеа! Вратарят-стена! Любимецът на феновете на "Юнайтед"! Стражът, който направи цели 11 спасявания през второто полувреме, когато футболистите на "Тотнъм" хвърлиха всичко в атака.

В крайна сметка топката нито веднъж не се оплете в мрежата на испанеца, който след мача заключи: "Перфектна нощ на "Уембли".

Феновете на тима обаче отидоха по-далеч. Те обявиха Де Хеа за спасител на всичко и всички!

"Де Хеа можеше да спаси "Титаник", пишат едни.

Докато други дори са сигурни, че динозаврите са щели още да ходят по Земята, ако вратарят е трябвало да хваща астероида, за който се предполага, че е причината за изчезването на вида.

Естествено Де Хеа е и най-добрата защита на планетата срещу космически заплахи.

Вратарят може да действа и в политиката и да спаси "Великобритания от Брекзит".

Де Хеа можел да замени и обещаната от президента на САЩ Доналд Тръмп стена по границата с Мексико. При това на половин цена.

Феновете имат и по-тривиални предположения. Испанецът бил единственият, който може да спаси брака на своя фенка.

Или друг привърженик от оплешивяване.

Познавачите на романтичните отношения пък са категорични - хубаво е в живота си да имате поне един човек, който да ви гледа по начина, по който Хуан Мата гледа своя съотборник след мача.

Ромелу Лукаку също похвали стража на "Юнайтед", като с картинка показа, че вратата буквално е била затворена.

Снимка: Instagram