на живо

Дъжд от шампанско за шампионката Осака

Тенисистката позира с четвъртия си трофей от Големия шлем

Дъжд от шампанско за шампионката Осака

Наоми Осака вече има опит. Тенисистката позира за четвърти път с трофей от Големия шлем в тениса. Тя триумфира в Австралия вчера (20 февруари), след като победи без особени проблеми американката Дженифър Брейди.

На традиционната фотосесия сутринта след финала, еуфорията все още владееше Осака и тя не пропусна да потича на поляната в Кралската ботаническа градина в Мелбърн. 

Снимка: Reuters

След това се насочи към напитката за шампиони - шампанското. Опитите ѝ да опръска фотографите не се увенчаха с успех. 

А през цялото време до Осака беше красивият трофей, който отново ще влезе в нейната витрина. Японката спечели Откритото първенство на Австралия и през 2019 г., а през миналия сезон отпадна в трети кръг.

Снимка: Reuters

"Истинско чудо е, че този турнир се проведе с публика и че не се изправихме пред големи проблеми. Благодаря за това на организаторите", започна изказването си Осака.

Снимка: Reuters

Откритото първенство на Австралия се проведе пред ограничен брой феновете по трибуните и при спазване на строги противоепидемични мерки от страна на тенисистите. При пристигането си на континента всички бяха задължени да бъдат под карантина, като част от звездите на корта дори не напускаха хотелските си стаи.

Снимка: Reuters

"Тази карантина ми повлия със сигурност. В стаята си само ти, мислите ти са насочени към предстоящите мачове. Отрази ми се добре. Медитирах, размишлявах върху нещата и това ми помогна да съм по-уверена. Най-голямата ми цел е да играя добре и през следващите години, а не само от време на време да печеля някоя титла от Големия шлем. Надявам се през следващите месеци да разкрия потенциала, с който спечелих този трофей", заяви Осака пред журналистите.

Снимка: Reuters