на живо

DAZN предложи $100 млн. на Уайлдър за два мача с Джошуа

Американският боксьор обмисля умопомрачителната оферта

Стрийминг платформата DAZN е на път да сключи историческа сделка в професионалния бокс. Компанията, който се развива със светкавично темпо, предложи 100 милиона долара на Дионтей Уайлдър. Споразумението предвижда излъчването на три мача, два от които срещу големия съперник на американеца в тежка категория - Антъни Джошуа.

Уайлдър, който държи световната титла на WBC, вече е провел среща с представители на DAZN и обмисля офертата. Нейната разбивка включва 20 милиона долара за сблъсък с Доминик Бризийл и по 40 милиона долара за всеки от двубоите с Джошуа. Самият Антъни също е пред договор с DAZN.

Досегашните преговори между щабовете на двамата шампиони неизменно удряха на камък. Вместо това Уайлдър се изправи срещу Тайсън Фюри в Лос Анджелис през декември. След това Фюри подписа с ESPN за 80 милиона долара и планираният реванш пропадна.

Евентуален дуел Уайлдър - Джошуа може да се очаква най-рано през есента. Антъни, който държи поясите на WBO, IBF и WBA, излиза срещу Джарел Милър на 1 юни в Ню Йорк.

Тагове: