на живо

Де Хеа имал "пищов" при дузпите, но не го използвал

Вратарят на "Манчестър Юнайтед" няма спасен наказателен удар от 2016 г.

Вратарят на "Манчестър Юнайтед" Давид Де Хеа разполагал с бележка, в която било описано как изпълнява дузпа всеки един от играчите на "Виляреал". Той обаче не се възползвал от "пищова".

Късно снощи испанецът се превърна в големия грешник за тима си във финала на Лига Европа, когато не отрази нито един от 11-е наказателни удара на съперника, а след това направи пропуск от бялата точка и поднесе трофея на "Виляреал".

Популярното телевизионно предаване "Ел Чирингито" публикува бележката, в която е посочено, например, че Мой Гомес обикновено стреля в центъра на вратата, както и направи. Де Хеа обаче не се съобрази със записките...

Стражът на "червените дяволи" понесе критики, тъй като няма отразена дузпа от 23 април 2016 г. насам, когато спря Ромелу Лукаку от "Евертън" в мач от Висшата лига. Последвалата кошмарната серия включва 36 изпълнения без спасяване.

Упреци има и за мениджъра на тима Оле Гунар Солскяер, който призна, че в края на второто продължение се колебаел дали да не смени Де Хеа с Дийн Хендерсън, но избрал да не разочарова испанеца.

"Преминахме през различните сценарии. Имах идея да пусна Хендерсън, но вярвахме на Де Хеа, а и се бяхме подготвили. При дузпите всичко е възможно, така че заложих на вратаря, който започна мача.", коментира Солскяер.