на живо

Де Лихт е в Торино, тифозите го посрещнаха топло (ВИДЕО)

Той вече преминава медицински прегледи

Де Лихт е в Торино, тифозите го посрещнаха топло (ВИДЕО)

19-годишният капитан на "Аякс" Матайс де Лихт вече е в Торино, за да финализира трансфера си за 75 млн. евро в италианския шампион "Ювентус". Централният защитник, който привлече интереса на част от най-големите грандове в Европа, след като изведе холандците до полуфинал в Шампионската лига, пристигна късно снощи в града и вече е в базата на "бианконерите", където ще премине медицински прегледи, след което ще сложи подписа си под договора.

Слизайки от самолета Де Лихт направи специално обръщение към тифозите, заявявайки колко е щастлив, че ще играе за "Юве".

Десетки фенове причакаха талантливия бранител при пристигането му в клубната база.

За три сезона в мъжкия отбор на "Аякс", 19-годишният бранител спечели Ередивизи и Купата на Холандия, и игра на финала в Лига Европа през 2017 г.

Де Лихт отбеляза 8 гола в 77 мача за гранда от Амстердам, към чиято школа се присъединява на 9-годишна възраст. През март 2018 г. Матайс де Лихт стана най-младият капитан в историята на клуба.

През изминалия сезон той помогна на "Аякс" да стигне до полуфиналите в Шампионската лига. Паметен е голът му в реванша с "Ювентус" на четвъртфиналите, който класира холандците напред в Турнира на богатите.

Де Лихт дебютира за националния отбор на Холандия през март 2017 г., въпреки че преди това имаше само два официални мача с екипа на "Аякс".