на живо

Дебютът на Кавани може да се забави заради... карантина

Ограниченията за новото попълнение на "Манчестър Юнайтед" падат след 17 октомври

"Манчестър Юнайтед" си осигури услугите на Единсон Кавани. Двете страни подписаха договор официално в последните минути на трансферния прозорец. Феновете обаче трябва да се въоръжат с търпение, за да дочакат дебюта на уругваеца с фланелката на "червените дяволи".

Преди да излезе на терена, Кавани първо трябва да изтърпи... карантина.

Тъй като пристигна във Великобритания от Франция, нападателят е подложен на задължителен 14-дневен период, в който не може да излиза навън. Причината е мярка, която цели ограничаването на разпространението на коронавирус.

Срокът, в който Кавани трябва де е под карантина, изтича на 18 октомври - ден след гостуването на "Юнайтед" на "Нюкасъл" в среща от Висшата лига.

Ръководството на английския гранд вече е влязло в контакт с местните власти, като ще поиска строгите правила да не важат за уругваеца. Професионалните спортисти имат право на изключение, твърдят "червените дяволи".

Снимка: Reuters

Ако желанието на клуба не бъде удовлетворено, Кавани може да дебютира за "Юнайтед" направо в Шампионската лига - на 20 октомври тимът играе с бившия си клуб - "Пари Сен Жермен". Уругваецът игра за отбора от френската столица 7 сезона, а договорът му не беше подновен.