на живо

Дебютен гол на 18-годишен събуди "Рен" от двумесечен кошмар без победа (ВИДЕО)

"Червено-черните" спечелиха вълнуващ двубой срещу "Тулуза"

Дебютен гол на 18-годишен събуди "Рен" от двумесечен кошмар без победа (ВИДЕО)

"Рен" постигна първа победа от два месеца насам, печелейки с 3:2 при домакинството си на "Тулуза" от 11-я кръг на Лига 1 във Франция. "Червено-черните" не бяха печелили от 25 август (2:0 над Страсбург) и бяха на път да запишат 11-и пореден двубой без успех във всички турнири, след като пропиляха преднина от два гола срещу новия отбор на Антоан Комбуаре. Домакините обаче най-сетне осигуриха повод за радост на верните си фенове, благодарение на 18-годишния продукт на младежката академия на бретанския клуб Ян Гбоо, който отбеляза победния гол в добавеното време на срещата.

Домакините стартираха вихрено и още до 6-ата минута изградиха преднина от два гола. След само три минути игра Мбайе Нианг отбеляза петия си гол от началото на сезона, засичайки с мощен удар центриране на левия бек Фаиту Мауаса. Бившият нападател на "Милан" вкара в трети пореден двубой срещу "Тулуза". Гостите, които преди седмица записаха престижен успех с 2:1 над "Лил" при дебюта на Комбуаре, нямаха време за преодоляване на шока, защото Адриен Уну удвои аванса на "червено-черните".

Снимка: Getty Images

Нападателят завърши отлично изпълнено заучено статично положение. Жорис Няньон засече подаване на Бенжамен Бурижо в наказателното поле и асистира на Уну, който се разписа за седми път в последните си 11 мача като титуляр на "Роазон Парк". За 15-и път от общо 16 гола в Лига 1 в кариерата си Уну бе точен с изстрел от границата на наказателното поле.

След кошмарното начало "Тулуза" се стабилизира и пое контрола върху топката доста по-често от съперника си. Гостите пропиляха страхотна възможност, след като удар на Яя Саного бе спасен от Едуар Менди. Стражът на "Рен" обаче увисна при центриране в края на полувремето, позволявайки на Матийо Досеви да засече от въздуха в опразнената врата.

Снимка: Getty Images

Гостите продължиха да сформират по-опасни нападения след почивката, но стигнаха до изравнителен гол чак в 84-ата минута. Капитанът Макс Градел отбеляза третия си гол в шампионата с прекрасен изстрел от пряк свободен удар. По всичко личеше, че това ще бъде трето поредно равенство в съперничеството на ниво Лига 1, но Жулиен Стефан направи гениална смяна в добавеното време. След като по-рано през втората част пусна в игра Жордан Сибатчу, наставникът даде шанс на 18-годишния Гбоо, който се появи на терена едва за втори път през сезона.

Снимка: Getty Images

90 секунди по-късно той предизвика емоционален взрив по трибуните и сред всички в щаба на "червено-черните", използвайки чудесно отклонена топка от Сибатчу, за да я прати по тревата в далечния ъгъл с прецизен удар. "Рен" победи за четвърти път при последните 5 домакинства срещу "Тулуза" във френския елит и удължи серията на съперника без успех при гостуване в първенството, която продължава да набъбва и вече наброява 14 срещи от януари месец насам.

Най-сетне прибавявайки три точки към актива си, "червено-черните" вече имат 15 и се изкачиха до осмото място в класирането. "Тулуза" е с 12 точки, заемайки 17-а позиция, с точка пред първия в зоната на изпадащите "Ним".

Тагове: