на живо

Децата на "Нефтохимик" искат нов стадион в Бургас (ВИДЕО)

"Безумие е третият или четвъртият по големина град в България да няма професионален футболен отбор", заявяват родителите

Децата на "Нефтохимик" искат нов стадион в Бургас (ВИДЕО)

Близо 300 деца от клубните формации на "Нефтохимик" и техните родители се събраха пред бургаския общински съвет на мирен протест тази сутрин. Футболните фенове недоволстват от липсата на градски стадион.

Облечени с клубни екипи и с табели с лозунги, децата и родителите им заявиха категорично, че футболът в града замира.

"Безумие е третият или четвъртият по големина град в България да няма професионален футболен отбор, да няма терен на който да играе. Това е просто абсурд", заявиха те.

Привърженици на "зеления" клуб настояват да си върнат стадион "Лазур", чиято собственост е със сложен казус. Собствеността на стадион "Черноморец" пък отдавна не е общинска, а клубът изпаднал извън професионалния футбол.

"Направихме така, че двата стадиона да нямат нищо общо с град Бургас, да плащаме колосален наем за мач за стадион "Лазур" който беше 12, а сега стана 24 хиляди лева на мач", заяви пък изпълнителният директор на "Нефтохимик" - Константин Джамбазов.

Привържениците на футбола обаче настояват общината да изгради друго съоръжение, което да позволи възраждане на футбола край морето. 

Тагове:

нефтохимик