на живо

Дейвид Хъдълстоун: В Токио ще се боря за финали (ВИДЕО)

България вече има квота в спортната гимнастика за олимпийските игри догодина

Дейвид Хъдълстоун: В Токио ще се боря за финали (ВИДЕО)

България е с квота в спортната гимнастика за олимпийските игри в Токио догодина. Спечели я Дейвид Хъдълстоун, който изигра без грешка и шестте си композиции по време на световното първенство в Щутгарт.

Българският представител събра сбор от 80,533 т. в многобоя, което му беше достатъчно да заслужи място на олимпийските игри в Токио. Допълнителна подкрепа и вдъхновение Хъдълстоун получи от трибуните, където беше неговата приятелка - Ерика Зафирова, която е част от националния ансамбъл по художествена гимнастика.

"Млад съм, но със сигурност ще се боря за финали в Токио. Очакванията тежат, защото Йордан Йовчев е легенда в спортната гимнастика. Искам да отида, да си изиграя съчетанията и да стигна до финалите", каза Хъдълстоун при прибирането си в България.

Приятелката му Ерика Зафирова си пожела и двамата да са здрави, да нямат контузии и да се справят прекрасно на олимпийските игри.

На игрите в Рио де Жанейро България нямаше участник в спортната гимнастика. През 2012 г. в Лондон Йордан Йовчев завърши на седмо място на халки.