на живо

Дейвид Мойс пое "Уест Хем"

Шотландецът заменя уволнения Славен Билич

Дейвид Мойс е новият мениджър на "Уест Хем". Това разкриха от клуба с публикация в социалните мрежи.

На поста шотландецът ще замени освободения Славен Билич, който си тръгва, оставяйки тима на 18-о място в класирането след 11 кръга.

"Страхотно чувство е да съм тук. "Уест Хем" е голям клуб. Където и да отидеш, хората знаят за този клуб. Аз съм голям щастливец, защото съм бил мениджър на някои много големи тимове, а в последно време имах и други възможности. Но аз исках работа, която ще ми даде много добър шанс. Исках отбор с голяма фенска маса, голям клуб и "Уест Хем" отговаря на тези критерии”, сподели Мойс пред официалния сайт на “чуковете”.

Мойс е на четвърто място във вечната ранглиста сред мениджърите с най-много мачове във Висшата лига. Той има 499, а с повече от него са единствено имена като сър Алекс Фъргюсън (810), Арсен Венгер (801) и Хари Реднап (639).

Шотландецът прекара общо 11 години в "Евертън", класира няколко пъти тима за европейските турнири. Той пое поста в "Манчестър Юнайтед" след пенсионирането на сър Алекс Фъргюсън. С "червените дяволи" обаче той не постигна големи успехи и беше освободен след 10 месеца.