на живо

Дейзи Ланг пише книга (ВИДЕО)

Желязната лейди на българския бокс гостува в "Тази неделя" по bTV

Getty Images

Дейзи Ланг е 2 пъти европейски и 10 пъти световен шампион в професионалния бокс. Затова неслучайно тази година тя получи почетна награда от Международната боксова федерация за принос към спорта.

Името Десислава Кирова едва ли говори много на спортните фенове. Дейзи Ланг от друга страна се е превърнала в институция в българския бокс.

Желязната лейди владее професионалния ринг в периода 1996-2004 г., когато записва 19 победи, 7 от тях с нокаут. Тя е професионален боксьор, световен шампион в категория супер петел, а също и в категория супер муха.

Преди да започне кариерата си в бокса, Дейзи Ланг е световен шампион по карате през 1995 година и по кикбокс през 1994 г. Професионално се занимава с бокс от 1996 година.

"Бях много палаво дете, но когато започнах с бойните спортове се култивирах. В Америка видях за първи път женски бокс и много се запалих", разказа българката в студиото на "Тази неделя".

Тя се оттегля от бокса на върха: "Последните две години от спортната си кариера не бях щастлива. Славата изморява, не можех да се разхождам нормално по улиците. Вече исках да създам семейство и затова заминах при приятеля ми в Щатите", добави тя.

В момента Ланг пише книга за живота си. Очаква се тя да излезе догодина: "Мисля, че животът ми може да бъде пример за младото поколение - да продължат да се борят и да отстояват себе си". 

Повече в следващото видео: