на живо

Деле Али се извини за шегата с коронавируса (ВИДЕО)

"Не беше смешно", призна футболистът на "Тотнъм"

Reuters

Футболистът на "Тотнъм" Деле Али поднесе своите извинения на последователите си в социалните мрежи, след като си направи шега с... коронавируса. 

В кратко видео в платформата "Снапчат" полузащитникът се появи с шапка и маска, а след това насочи камерата към мъже от азиатски произход, които говорят. Али изглеждаше угрижен в тази компания. "Корона какво! Гледайте със звук", гласеше описанието към видеото. Али публикува и снимка, до която написа, че е твърде бърз, за да бъде заразен.

След като част от неговите последователи се почувстваха засегнати и дори го нарекоха "расист", той се извини с ново видео. 

"Искам да се извиня за клипа от вчера. Не беше смешно. Разбрах го и веднага го изтрих. Изложих себе си и клуба си. Не искам да си мислите такива неща за мен. Това не е нещо, с което трябва да се шегуваме. Моля се за всички засегнати в Китай", каза футболистът в новото видео.

Коронавирусът отне живота на над 900 засегнати в Китай. Повече от 40 000 са заразени, като от 24 страни по света потвърдиха, че на тяхна територия се намират болни.

Лекарите се опитват да изработят ваксина срещу вируса. От Световната здравна организация все още не се наемат да кажат дали пикът на епидемията е преминал.