на живо

Делио Роси: Финалът ще осмисли сезона ни (ВИДЕО)

"Левски" не е печелил трофей от 2009 г.

Lap.bg

Мачът срещу "Славия" може да даде тотално различен смисъл на сезона за "Левски", заяви старши треньорът Делио Роси на пресконференция преди срещата.

Финалът за Купата на България е в сряда от 19:30 часа, а два час по-късно "Левски" може да празнува първи трофей от девет години насам.

"Не съм много добър на думи и не обичам да говоря предварително, но това е важен мач, който може да даде друг смисъл на нашия сезон. Ако нещата минат добре, ще спечелим трофей, което е много важно за клуба, футболистите и феновете. Ако искаш да бъдеш голям, трябва да поемаш отговорност. Ако пък всички твърдят, че ние сме фаворити - окей, това е част от нашата отговорност", каза италианецът.

"Този мач е много важен и ще бъде хубаво, ако успеем да го спечелим. Един двубой обаче не може да бъде критерий за целия сезон. Изводите се правят след последната среща и когато топката спре да се търкаля. Рецепта за победа обаче няма. Вече съм в този занаят от много години и знам, че всичко зависи от треньора, футболистите и ситуацията", добави бившият треньор на "Лацио".

"Един такъв мач винаги носи напрежение. Футболистите трябва да бъдат спокойни, за да бъдат напълно готови за игра. Работа на треньора е да ги предразположи", продължи той.

Запитан дали контузеният Милош Цветкович може да се появи изненадващо в игра, Роси отговори: "Изненада ще има само тогава, ако аз не съм на резервната скамейка. Цветкович е в групата с останалите".