на живо

Усетът на Спас Русев е помогнал на Роси за победата срещу ЦСКА (ВИДЕО)

Старши треньорът на "Левски" разкри подробности за изненадващата позиция на Обертан на фланга

Lap.bg

Надиграхме ЦСКА, заяви старши треньорът на "Левски" Делио Роси след победата с 2:0 в първия полуфинален мач от турнира за Купата на България. Италианецът разкри, че е е направил промяна с позицията на Габриел Обертан по идея на собственика Спас Русев.

"Показахме доста лоши игри в последните три мача, но във футбола след лоши загуби идват и хубави победи. Обертан не е играл на тази позиция от 2015 година. Говорихме с него и ми каза, че преди наистина е действал на фланга. Но трябва да кажем, че това е идея на президента, той даде тази идея Обертан да играе отдясно", разкри Роси по отношение на странния си ход.

"Това се случва на всички отбори. Имахме положения, стояхме по-добре на терена от тях и се представихме по-добре. Щеше да бъде по-добре да вкараме и трети гол, което щеше да ни даде по-голямо спокойствие, но вчера видяхте, че и "Барселона" не успя да удържи такава преднина", каза италианският наставник на "сините".

"Нашата идея беше да се движим, да маневрираме и да бъдем близо до вратата им. Създадохме повече положения", допълни Роси.