на живо

Депай и Дембеле донесоха нов успех на "Олимпик" Лион (ВИДЕО)

Дуото вече е отбелязало 15 от 19-те голa на "хлапетата"

"Олимпик" Лион победи драматично "Тулуза" с 3:2 като гост в мач от 12-ия кръг на Лига 1. Героите за седемкратния шампион на Франция отново се казват Муса Дембеле и Мемфис Депай, които вече са отбелязали 15 от 19-те попадения за "хлапетата" в първенството през настоящата кампания.

Домакините поведоха с гол на бившия играч на английския "Арсенал" Яя Саного в 15', но Мемфис Депай изравни 11 по-късно, възползвайки се от хубаво подаване на друг футболист, минал през "артилеристите" - Жеф-Рейн Аделайд.

"Тулуза" отново излезе напред в резултата в началото на втората част, когато стражът на "Лион" Антони Лопеш си отбеляза комичен автогол. В 67' обаче Муса Дембеле възстанови равенството, преди Мемфис Депай да реши всичко в петата минута от добавеното време с брилянтна солова акция - 3:2.

Така "Олимпик" Лион се изкачи до осмата позиция във временното класиране, която заема с актив от 16 точки, а "Тулуза" остава на предпоследното 19-то място с 12. В следващия кръг тимът на Антоан Комбуаре гостува на "Монпелие", докато на "хлапетата" предстои визита на "Олимпик" Марсилия.

Тагове:

лига 1