на живо

Ден 15: Англия или Белгия на върха? Какво става в последната група?

Япония, Сенегал и Колумбия се борят за класиране в следващата фаза

Reuters

Действие първо на голямата драма, наречена "Световно първенство по футбол в Русия", е към края си. Само 4 са свободните места на осминафиналите, където със сигурност няма да играе актуалният световен шампион Германия.

Отборите от последните две групи таят в себе си надеждата, че именно те ще бъдат новите властелини на света. За целта облаче, първо трябва да се класират в следващата фаза. И докато едните ще разпределят само местата на върха и участието в по-лек поток, другите все още не са сигурни дали да събират куфарите си.

Всички по-интересни и драматични анализи след мачовете на Бундестима и Бразилия пък може да гледате в нашата рубрика "На къс пас".

Седма група:

table

Англия - Белгия

Снимка: Reuters

Ето това е дерби, но в неподходящ момент! Двата тима вече се класираха за осминафиналите, постигайки по две победи, а днес трябва просто да определят кой ще бъде на върха в групата. 

Победата не е "на живот и смърт", а само на "по-лесно и по-трудно". Противно на очакванията, победителят днес ще попадне в по-труден поток с БразилияАржентина и Франция. В момента англичаните, предвождани от голмайстора на турнира Хари Кейн, са първи заради един жълт картон по-малко.

Белгийците пък най-вероятно доста удобно няма да разчитат на тарана си Ромелу Лукаку. Честа обаче трябва да се брани, дори в мачове, в които е по-добре да загубиш!

stat

Панама - Тунис

Снимка: Reuters

Двата отбора играят единствено за почетни точки от турнира. На пръв поглед тунизийците са по-добрият отбор и доста измъчиха Англия в първия мач от световното. 

Панамците обаче ще играят освободено, а всяка по-опасна атака ще се приема в родината им като героизъм. 

stat

 

Осма група:

table

Сенегал - Колумбия

Снимка: Reuters

Полша се оказа голямото разочарование на първенството и това отвори вратите на съперниците на "Дружина"-та. Сенегал е с по-добри показатели преди първия съдийски сигнал и има 4 точки в актива си. Това означава едно - африканците трябва да се борят със зъби и нокти, за да не изпускат победата.

Към задължителните 3 точки се стремят в тима на Колумбия. Само те могат да ги класират напред в надпреварата, без да треперят за другия мач в групата.

stat

Япония - Полша

Снимка: Reuters

След като допуснаха загуби от Сенегал и Колумбияполяците няма какво да губят, тъй като нищо не са спечелили. Роберт Левандовски и колегите му наистина разочароваха на терена и успех в последния мач би била малка компенсация за феновете у дома.

Японците обаче са лидери в подреждането и предвид, че първото им място се крепи само на головата разлика, ще се опитат да си направят вечерта по-спокойна и да победят в мача.

stat

Тагове:

световно 2018