на живо

Ден 5: Англия започва пътя си с плаха надежда за триумф

Белгия с първо лесно предизвикателство на Мондиала

Reuters

Като на един дъх се изнизаха първите 4 дена от световното първенство по футбол в Русия. Големите фаворити претърпяха триумфи и крахове, докато АнглияБелгия и Швеция бяха заети с подготовката си за старта. Днес е време и те да зарадват феновете си с първите си мачове. 

Всички най-интересни неща преди трите мача днес, както и анализи на грешните стъпки на Германия и Бразилия, може да видите в новия брой на "На къс пас".

Швеция - Южна Кореа

Снимка: Reuters

Скандинавците се изправят срещу един на пръв поглед лесен съперник. Шведите се завръщат на световни първенства, след като пропуснаха предишните две издания. Днес обаче те са без своя Златан Ибрахимович. За сметка на това отборният дух е на първо място и футболистите ще опитат да зарадват своите сънародници, както направиха в баража за класиране, когато отстраниха Италия.

В Южна Корея не таят особени надежди. До момента тима има само 1 равенство на световни първенства. Погледите на всички в азиатската страна са отправени съм нападателя на "Тотнъм" Хюн Мин-Сон. 

stat

Белгия - Панама

Снимка: Reuters

Без Раджа Наинголан, но с много самочувствие, националният отбор на Белгия отново е сред скритите фаворити. "Червените дяволи" си служат умело с натрупания от предишните големи форуми опит, а целта е първата позиция в групата.

Първият тест за белгийците изглежда лесен. Панама е отбор, който за първи път ще изпита тръпката от световното първенство. Футболистите и треньорския щаб от малката страна, известна със своя канал, вече имат статута на националния герой, след като се класираха за участие в Русия. Добър резултат в мачовете от груповата фаза пък би бил бонус.

stat

Тунис - Англия

Снимка: Reuters

"Трите лъва" отново стегнаха багажа за световно. Този път обаче оставиха кошницата вкъщи. Младият състав на Гарет Саутгейт иска да поправи вкуса от катастрофата преди 4 години, когато англичаните не успяха да излязат от групата си. 

Първото предизвикателство е Тунис. Африканският тим също не започва с гръмки обещания. Излизане от групата би била програма максимум за отбора. За целта обаче "трите лъва" трябва да бъдат укротени.

stat