на живо

Ден 6: Колелото на световното първенство се завърта

Полша ще затвори първия, а Русия ще започне втория кръг от груповата фаза

Reuters

Сензации, рутинни победи, предпазливо разузнаване и безразсъдно хвърляне в атака - от всичко по малко ни предложи първия кръг от груповата фаза на световното първенство по футбол. Преди той да завърши, остава да се изиграят два мача днес (19 юни). 

След тях, в последната среща за деня, домакините от Русия отново ще излязат на терена, за да дадат началото и на втората част от действието на 12-те арени в 11 града.

Всички най-интересни подробности за отминалите срещи, както и прогнози за днешните мачове, може да видите в новия епизод на "На къс пас".

Колумбия - Япония

Снимка: Reuters

Двата тима се изправят един срещу друг, както направиха в груповата фаза на световното първенство в Бразилия преди 4 години. Тогава южноамериканците победиха с 4:1, а Хамес Родригес и Хуан Куадрадо загатнаха, че ще се борят за приза за голмайстор. Сега към това атомно дуо се присъединява и Радамел Фалкао, който също ще тормози японските защитници.

Тимът от Страната на изгряващото слънце дебютира на световни първенства преди 20 години и от тогава е фактор в Азия. Сега японците имат нов треньор - Акира Нишино, и се надяват, че това ще им помогне да се опълчат на големите.

stat

Полша - Сенегал

Снимка: Reuters

Предвождани от Роберт Левандовски, "Дружина"-та се завръща на Мондиал след 12 години пауза и този път е сред скритите фаворити. Адам Навалка е окомплектовал състав от млади, но признати в своите европейски клубове, играчи. Очакванията са високи, но това не ги притеснява, твърди селекционерът.

Срещу поляците се изправя отборът на Сенегал и звездата - Садио Мане. Интересна е смяната на селекционера. Алиу Сисе знае какво е чувството да си на Мондиал. Именно той бе капитан на тима при последното и единственото им появяване на големия форум - през 2002 г. 

stat

Русия - Египет

Снимка: Reuters

Домакините вече набраха скорост с вихрената победа с 5:0 над Саудитска Арабия в първия мач на шампионата. С нея скочиха и очакванията на феновете, така че вторият кръг от груповата фаза на турнира ще започне с напрежение за Сборная. 

Проблемът на селекционера Чечрчесов е свързан с контузията на Алан Дзогаев, който обаче бе успешно заменен в първия мач от Денис Черишев - автора на два от головете.

В Египет пък вече потриват ръце, че ще могат да видят своя голмайстор Мохамед Салах на терена. Именно с неговото добро представяне са свързани всички надежди за спечелване на точки.

stat

Тагове:

световно 2018