на живо

Ден 7: Фаворитите Испания и Португалия очакват първи победи

Уругвай се изправя срещу Саудитска Арабия

Reuters

Безспорните фаворити във втора група - Испания и Португалия, излизат днес съответно срещу Иран и Мароко в търсене на първи победи на световното първенство по футбол в Русия. Двата отбора направиха зрелищно 3:3 в първия мач помежду си на Мондиал 2018 и затова няма да пестят сили, а ще се постараят да направят следващата крачка към осминафиналите. 

Снимка: Reuters

Днешната програма започва в 15 ч. с Португалия - Мароко на стадион "Лужники" в Москва. Кристиано Роналдо вече има три попадения на сметката си и със сигурност е гладен за още. Формата му е забележителна и едва ли играчите на Мароко ще намерят оръжия, с които да му противодействат. Африканците стартираха турнира с неприятна загуба от Иран след автогол в 95-ата минута.

Само веднъж Португалия и Мароко са се срещали на световни финали - в Мексико през 1986 г. Тогава "Атласките лъвове" печелят мача от груповата фаза с 3:1.

Снимка: Reuters

От 18 ч. е мачът Уругвай - Саудитска Арабия. Южноамериканците измъкнаха победа срещу Египет в първия си мач, а нов успех днес ще им гарантира място на осминафиналите. Персийците загубиха с 0:5 от домакина Русия в откриващия двубой на Мондиала. 

Ла фурия преживя една турболентна седмица. Ден преди старта на световното първенство Испания остана без треньор, тъй като Хулен Лопетеги прие диригентската палка на "Реал" Мадрид. Президентът на Испанската футболна федерация Луис Рубиалес уволни 51-годишния баск и на негово място на пожар бе назначен Фернандо Йеро.

Снимка: Reuters

Ла Роха водеше в битката с Португалия, но допусна изравняване в 88-ата минута. За Серхио Рамос и компания единственият изход от двубоя с Иран е победата. Срещата е от 21 ч.