на живо

Ден 8: Без капка страх в Аржентина, Франция и Дания предвкусват 1/8-финалите

"Гаучосите" гонят задължителна победа

Reuters

Възелът в предварителните групи на световното първенство по футбол се затяга, а осмият ден в надпреварата ни предлага още три интересни двубоя.

Футболната програма започва в 15 ч. с Дания - Австралия. "Червеният динамит" победи трудно с 1:0 Перу в първата си среща на Мондиала, а и "кенгурутата" не са за подценяване. Те доста притесниха Франция, но въпреки усилията, загубиха с 1:2 след дузпа и автогол.

Снимка: Reuters

При нова победа, датчаните ще си гарантират класиране на 1/8-финалите.

В 18 ч. Франция излиза срещу Перу. Южноамериканците ще търсят първи успех на световни финали от 40 години и по всяка вероятност ще могат да разчитат на капитаната си Паоло Гереро

Снимка: Reuters

"Петлите" понесоха доста сериозна критика след мача с Австралия и сега ще трябва да покажат на какво всъщност са способни.

Късният двубой от 21 ч. е Аржентина - Хърватия. "Гаучосите" имам само точка до момента и победата срещу "шахматистите" е повече от задължителна.

Равенството с Исландия шокира света и затова се очаква селекционерът Хорхе Сампаоли да направи много промени в титулярната единайсеторка. 

След солидния си старт, хърватите ще трябва да покажат, че скандалът с Никола Калинич не е внесъл смут в редиците им.

Снимка: Reuters

Нападателят бе изгонен от отбора, след като отказа да влезе като резерва в мача с Нигерия. Успехът срещу Аржентина ще изпрати "шахматистите" на Златко Далич на 1/8-финал.